American Airlines dichtbij beslissing over vlootvernieuwing

22 maart 2007 - 1:00
CHICAGO - Amerikan Airlines is dichtbij een beslissing over de vernieuwing van de verouderde MD-80 vloot. Dat zei AA-topman Gerard Arpey woensdag (21 maart) tijdens de luchtvaart- en transportconferentie van JPMorgan. Nu nog beschikt ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen over zo’n driehonderd toestellen van dit type.

Op dit moment voert American nog onderhandelingen met vliegtuigbouwers en motorfabrikanten. De Boeing 737 lijkt de meest logische vervanger, omdat American al over een aanzienlijke vloot van deze toestellen beschikt. De vloot van American Airlines bestaat uit meer dan zevenhonderd vliegtuigen.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen