SCHIPHOL - Tijdelijke nieuwe slotregels voor start- en landingsrechten kunnen ervoor zorgen dat deze zomer minder vluchten vertrekken vanaf Schiphol, dat meldt de luchthaven woensdagavond. De nieuwe regels dienen als slot op de deur en gelden van 1 juni tot en met 28 augustus. De regels zijn onderdeel van een pakket maatregelen om de drukte op Schiphol te verminderen.

KLM Euronext

SCHIPHOL - De beurskoers van het aandeel Air France-KLM maakt net als een dag eerder een duik naar beneden. Het aandeel verloor in twee dagen ruim 55 procent van zijn waarde en noteerde woensdag bij sluiting 1,75 euro. Maandag kostte een aandeel nog 4,30 euro.

Ethiopian Airlines Boeing 777F

SEATTLE - Ethiopian Airlines koopt nog eens vijf Boeing 777F’s. De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij tekende onlangs nog een intentieverklaring voor de aanschaf van vijf Boeing 777-8F’s, maar eerst neemt het bedrijf dus aanvullende exemplaren van de bestaande generatie in dienst.

Surinam Airways Boeing 737-700

PARAMARIBO - Werknemers van het in financieel zwaar weer verkerende Surinam Airways (SLM) krijgen voorlopig het wettelijk verplichte vakantiegeld niet uitbetaald. Ook de salarisbetaling is later. “Onze cashflow staat zwaar onder druk”, aldus topman Paul de Haan in een interne memo.

Cathay Pacific A350-1000

SCHIPHOL - Cathay Pacific voert met ingang van 9 juni weer geregelde passagiersvluchten uit tussen Hongkong en Schiphol. Dat is mogelijk door een versoepeling van de inreisbeperkingen in het Aziatische land. De hervatting is voorzichtig: er wordt begonnen met één vlucht per week.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Privium kan stroom aanvragen niet bijbenen, wachtrij voor lidmaatschap

25 mei 2022 | Door: 
Lolke van der Heide

SCHIPHOL - Privium, de betaalde service van Schiphol om bij vertrek snel door het hele proces op de luchthaven te gaan, kan de stroom aanvragen voor het lidmaatschap momenteel niet aan wegens gebrek aan personeel en werkt daarom met een wachtlijst. Dit bevestigt een woordvoerder tegenover deze site.

Prijsvechter PLAY strijkt neer op Brussels Airport

25 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - De IJslandse budgetmaatschappij PLAY heeft een lijndienst geopend tussen Keflavik en Brussel. De Belgische hoofdstedelijke luchthaven wordt vanaf nu twee keer per week aangevlogen, maar het aantal vluchten moet in juli zijn gegroeid tot vier per week.

Avianca Cargo op pad met Airbus A321P2F en A330P2F

25 mei 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MIAMI - Avianca Cargo krijgt dit najaar de beschikking over de Airbus A321P2F. De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij huurt vier toestellen van het Amerikaanse GlobalX, dat in 2024 over twintig van dergelijke toestellen hoopt te beschikken. Daarnaast komt de A330P2F bij de vloot

Overig nieuws

Overig nieuws

Twee vluchten uit voorzorg terug naar Schiphol

25 mei 2022 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn woensdagmiddag twee vluchten uit voorzorg teruggekomen naar de Buitenveldertbaan. Het gaat om een vlucht van Turkish Airlines en een van Scandinavian Airlines. Beide vluchten zijn veilig geland, laat een woordvoerster van Schiphol weten.

Obligaties Air France-KLM in trek bij beleggers

25 mei 2022 | Door: 
ABM FN - Dow Jones

PARIJS - De obligaties van Air France-KLM die op de secundaire markt in omloop zijn, vonden dinsdag gretig aftrek na de door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij gelanceerde kapitaalverhoging. De maatschappij is gisteren van start gegaan met een kapitaalverhoging van 2,26 miljard euro, de tweede verhoging in iets meer dan een jaar tijd. Met de opbrengst wil Air France-KLM de staatssteun die de luchtvaartmaatschappij tijdens de gezondheidscrisis heeft ontvangen, terugbetalen.

Lufthansa bevestigt interesse in Italiaanse branchegenoot ITA

24 mei 2022 | Door: 
ANP

FRANKFURT - Lufthansa wil zijn Italiaanse branchegenoot ITA overnemen. Daarvoor trekt de Duitse luchtvaartonderneming samen op met containervervoerder MSC. ITA is de rechtsopvolger van de eerder failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Luchtbrug van Rotterdam Airport naar Tirana

23 mei 2022 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - Vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken er de komende twee dagen veel vluchten naar Tirana, Albanië, waar Feyenoord woensdagavond de Conference League-finale tegen AS Roma speelt. Dat leidt tot een bonte stoet aan chartervliegtuigen op de luchthaven.

Vijf doden door ongeluk met klein passagiersvliegtuig in Frankrijk

22 mei 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Door een ongeluk met een vliegtuig in het zuidoosten van Frankrijk zijn zaterdagmiddag vijf mensen om het leven gekomen, melden Franse media. Mogelijk is er ook een kind onder de slachtoffers, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Vier van de vijf doden zouden leden van één gezin zijn.

Jet Airways mag weer de lucht in

21 mei 2022 | Door: 
onze redactie

DELHI - Drie jaar na de ondergang heeft het herboren Jet Airways weer een vliegvergunning. De luchtvaartmaatschappij maakte vrijdag bekend dat ze een AOC (Air Operator Certificate) heeft ontvangen van de Indiase luchtvaartautoriteit. De commerciële vluchtuitvoering moet in het najaar van start gaan; met welke routes is nog onbekend.

Topvacatures

Video

In beeld: zo kan Maastricht Aachen Airport er in 2035 uitzien

19 mei 2022 | Door: 
onze redactie

MAASTRICHT-AIRPORT - Op 3 juni besluit de provincie Limburg over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Er liggen vier scenario's op tafel, waaronder sluiting. De luchthaven zelf is druk bezig om zijn belang voor de regionale economie te benadrukken, waaronder nu ook met een opvallende video.

Topman Alaska Airlines door het stof om pilotentekort

14 mei 2022 | Door: 
Rob Somsen

SEATTLE - De CEO van Alaska Airlines, Ben Minicucci, heeft in een videoboodschap zijn excuses aangeboden voor het annuleren van 50 van de dagelijkse 1.200 vluchten. De maatschappij kampt met een tekort aan piloten voor de uitvoering van het gepubliceerde vluchtschema en het management heeft dit te laat onderkend, aldus de topman.

Mislukte stunt kost Amerikaanse piloten vliegbrevet

13 mei 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

WASHINGTON - Twee Amerikaanse stuntpiloten moeten hun vliegbrevet inleveren wegens een mislukte poging om op 4 kilometer hoogte van vliegtuig te wisselen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA noemt de stunt, waarbij één toestel neerstortte maar niemand gewond raakte, "roekeloos en ongehoord".

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen