coronavirus

Spottersplaats Polderbaan afgesloten tijdens Paasweekend

9 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De populaire spottersplaats bij de Polderbaan is de komende dagen dicht. Ook het fietspad langs de start- en landingsbaan is tot tenminste 14 april afgesloten, om te voorkomen dat dagjesmensen tijdens het Paasweekend massaal vliegtuigen komen kijken.

'Europese luchthavens verliezen 23 miljard euro aan omzet in 2020'

9 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - Europese luchthavens zien over heel 2020 een omzet van 23 miljard euro verdampen. Dat voorspelt Airports Council International (ACI) Europe op basis van de verdere beperkingen die Europese overheden hebben opgelegd aan de luchtvaartsector. Het bedrag komt neer op een daling van 41 procent vergeleken met de eerdere omzetprognoses voor dit jaar.

American Airlines hervat ticketverkoop voor vluchten naar Schiphol

9 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - American Airlines vliegt, zoals eerder aangekondigd, vanaf 4 juni weer tussen Schiphol en Dallas. De ticketverkoop voor de route, die dagelijks wordt aangeboden met een Boeing 777-200ER, is nu officieel hervat.

Air Canada zet ontslagen personeel weer op de loonlijst

9 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

MONTREAL - Air Canada kan met de hulp van een noodsubsidie van de Canadese overheid duizenden werknemers die eind maart waren ontslagen weer terug op de loonlijst zetten. De luchtvaartmaatschappij zegt in aanmerking te komen voor een noodprogramma, waardoor de Canadese staat meehelpt bij het betalen van de salarissen.

KLM haalt uitgefaseerde Boeing 747's weer van stal

9 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM haalt de uitgefaseerde Boeing 747 weer van stal. De luchtvaartmaatschappij zet, in samenwerking met Philips, een luchtbrug voor vracht op naar China. Die is onder andere bedoeld om medische apparatuur te vervoeren. Vanaf 13 april wordt er, voor een periode van zes tot acht weken, vijf keer per week gevlogen.

AirBaltic voert repatriëringsvluchten uit naar Schiphol

9 april 2020 | Door: 
onze redactie

RIGA - AirBaltic voert de komende weken repatriëringsvluchten uit naar Schiphol. Vanwege het coronavirus ligt het vliegverkeer naar Letland tot 12 mei stil, waardoor er reizigers gestrand zijn. Via de speciale reddingsvluchten moeten honderden mensen alsnog naar huis worden gebracht.

Helft minder passagiers voor KLM door coronacrisis

9 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft het aantal vervoerde passagiers in maart zien terugvallen met 54 procent. Door de coronacrisis werd er vorige maand ruim 85 procent minder gevlogen dan gepland, in april worden slechts 5 tot 10 procent van alle geplande vluchten uitgevoerd.

Airbus verlaagt productie met een derde

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Luchtvaartmaatschappijen stellen door de coronacrisis massaal de levering van nieuwe vliegtuigen uit. Er is geen geld voor en ze zijn voorlopig niet meer nodig. Airbus heeft daarom nu besloten om de productie van verkeersvliegtuigen met een derde te verlagen.

Geen middenstoelen meer bij Delta

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt Delta Air Lines vanaf 13 april de middenstoelen vrij in Economy en Premium Economy op alle vluchten. Deze ‘social distancing’-maatregel blijft nog tot 31 mei van kracht.

Schiphol ademt mee met de klantvraag

8 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Schiphol heeft vanwege de coronacrisis flink moeten afschalen. Het aantal vluchten is met 90 procent gedaald, het aantal passagiers zelfs met 95 procent. Maar ondertussen gaat het vrachtvervoer gewoon door, en zet Schiphol alles op alles om dat en het meest essentiële passagiersvervoer te faciliteren.

Copyright Reismedia BV 2020