coronavirus

Coronavaccin AstraZeneca 70 procent effectief

23 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavirusvaccin dat het Britse farmaciebedrijf AstraZeneca ontwikkelt, heeft per saldo effectiviteit van 70 procent, maar is veel effectiever als de eerste van de twee doses wordt gehalveerd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Honden speuren naar Covid-19 op Helsinki Airport

25 september 2020 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Op Helsinki Airport is deze week een test gestart met de inzet van honden die covid-19 besmettingen bij passagiers kunnen opsporen. De test is een initiatief van de gemeente Vantaa, waar de grootste luchthaven van Finland is gelegen. De stad denkt dat de inzet van honden een efficiënte manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

IATA: test alle internationale passagiers voor vertrek

22 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - IATA wil dat alle internationale luchtreizigers voor vertrek een coronatest moeten ondergaan. Dat moet regeringen in staat stellen om grenzen te heropenen zonder de gevreesde quarantaineplicht. Dat plan maakte de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen dinsdag bekend.

Schiphol dringt aan op coronatesten vóór vertrek

28 augustus 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Vliegtuigpassagiers uit risicolanden moeten al vóór vertrek een coronatest ondergaan. Daarover moeten op internationaal niveau afspraken worden gemaakt. Daarvoor pleit Schiphol-topman Dick Benschop. “Dit kan ertoe leiden dat er minder reisverboden en quarantainemaatregelen nodig zijn.”

'Binnenlandse vliegmarkt China volgende maand volledig hersteld'

27 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

VALENCIA - De binnenlandse vliegmarkt in China is begin september volledig hersteld. Dat voorspelt ForwardKeys, een onderzoeksbureau dat reispatronen monitort door dagelijks miljoenen reserveringen te analyseren.

Olieprijs daalt door zorgen over economisch herstel

21 augustus 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

AMSTERDAM - De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,1 procent goedkoper op 42,34 dollar. Tegenvallende inkoopdata uit de eurozone en Japan onderstreepten vrijdag de impact van de coronacrisis en de zorgen over de mondiale economie, en in het verlengde daarvan de gevolgen voor de vraag naar olie.

Onderzoek effecten coronacrisis op luchtvaart: snel herstel of langdurige malaise

17 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Wordt het een snel herstel of moeten we rekening houden met blijvende reisrestricties en langdurig lage passagiersvolumes? Dat zijn enkele scenario’s waar deskundigen rekening mee houden in een maandag gepubliceerd onderzoek naar de effecten van COVID-19 op de Nederlandse luchtvaart. In het beste geval zijn de gevolgen te overzien, in het slechtste geval gaat KLM failliet.

Groot-Brittannië: Nederlandse reizigers verplicht in quarantaine

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Reizigers uit Nederland moeten vanaf zaterdag 15 augustus na aankomst in Groot-Brittannië weer verplicht in quarantaine. Door het groeiende aantal coronabesmettingen zijn ook Frankrijk en Malta van de lijst met veilige landen gehaald.

Brussels Airport opent coronatestcentrum

13 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BRUSSEL - Passagiers die terugkeren uit risicolanden kunnen binnenkort een coronatest ondergaan op Brussels Airport. De luchthaven opent in september een mobiel laboratorium waar reizigers na aankomst kunnen worden onderworpen aan een zogeheten PCR-test 

Overheid wil gegevens risicopassagiers opvragen

8 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De Nederlandse overheid wil de persoonsgegevens van reizigers uit risicogebieden opvragen, om te checken of zij zich aan de quarantaineregels houden. Volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) wordt daarover gesproken met luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen.

Copyright Reismedia BV 2020