Boeing levert tijdelijk geen 737 MAX-toestellen

14 maart 2019 - 23:17 | Door: 
Reismedia / ANP
| Foto: Reismedia

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing levert op dit moment geen toestellen meer uit van de 737 MAX-series, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden. De productie van het toestel in de fabriekshallen in Renton gaat wel gewoon door.

Inmiddels wordt de 737 MAX vrijwel wereldwijd aan de grond gehouden door autoriteiten. Boeing schort daarom de leveringen van het toestel aan klanten vanuit zijn fabriek nabij Seattle op. Waarschijnlijk moeten de toestellen nog weken aan de grond blijven, terwijl Boeing bezig is met een software-update voor het vliegtuig. De productie van het vliegtuig gaat wel gewoon door. "Er is op dit moment geen verandering in de productiesnelheid geweest", meldt Boeing in een verklaring.

Het gaat om de grootste crisis voor Boeing in jaren. Deze week gingen op Wall Street miljarden dollars aan beurswaarde van het bedrijf in rook op door de zaak.
 

Dossier: 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020