Boeing 737 MAX

Boeing doneert vijftig miljoen dollar aan nabestaanden

17 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Boeing heeft direct vijftig miljoen dollar vrijgemaakt voor financiële steun aan de families van de slachtoffers van Lion Air vlucht 610 en Ethiopian Airlines-vlucht 302. De vliegtuigbouwer zegt het twee experts heeft aangesteld voor het opzetten en beheren van de fondsen.

Hoofd Boeing 737 MAX-programma stapt op

12 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

NEW YORK - De baas van het Boeing 737 MAX-programma stapt op. Eric Lindblad (57) was het afgelopen jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het vliegtuig. Na crashes in Indonesië in oktober en in Ethiopië in maart, waarbij honderden mensen omkwamen, mag het vliegtuig de lucht niet meer in.

Ryanair vreest groeiplannen te moeten bijstellen vanwege MAX

11 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Ryanair moet waarschijnlijk haar groeiplannen voor de zomer van 2020 bijstellen vanwege de aanhoudende problemen met de Boeing 737 MAX. Dat zei topman Michael O’Leary woensdag tegen de media in Brussel. Over twee weken hoopt O’Leary meer duidelijkheid te hebben.

Saoedisch Flyadeal schrapt flinke order voor Boeing 737 MAX

7 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

CHICAGO - De Saoedische budgetvliegmaatschappij Flyadeal heeft een flinke bestelling bij vliegtuigmaker Boeing geannuleerd. Het gaat om maximaal 50 toestellen van het type 737 MAX. Die vliegtuigen worden wereldwijd tot nader order aan de grond gehouden na twee dodelijke ongelukken in vijf maanden met een 737 MAX.

Norwegian: passagiersdaling door Boeing 737 MAX

4 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian merkt de gevolgen van het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX. Het aantal vervoerde passagiers daalde in juni met een procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Norwegian heeft met achttien toestellen de grootste Europese MAX-vloot.

Boeing: honderd miljoen voor nabestaanden vliegrampen

3 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Boeing stelt een eerste honderd miljoen dollar beschikbaar voor de nabestaanden van de vliegrampen met Boeing 737 MAX 8’s van Lion Air en Ethiopian Airlines. Het geld is enerzijds bedoeld voor het bekostigen van onderwijs en levensonderhoud van getroffen families en anderzijds economische ontwikkeling voor de regio’s waar de vliegtuigen zijn neergestort.

Onderzoek Amerikaanse justitie bij Boeing in Charleston

29 juni 2019 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Het Amerikaanse Ministerie van justitie breidt het onderzoek bij Boeing uit van de 737 Max naar de Boeing 787 Dreamliner. Er zou bij de productie van de 787-toestellen in Charleston sprake zijn van de nodige misstanden.

'Oplossing 737 MAX duurt maanden'

27 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP / Bloomberg

WASHINGTON - Vliegtuigmaker Boeing heeft mogelijk nog maanden nodig om een nieuw softwareprobleem bij de geplaagde 737 MAX te verhelpen. Ingewijden spreken de verwachting uit dat een oplossing uiterlijk drie maanden op zich laat wachten.

IATA: problemen Boeing 737 MAX raken sector hard

27 juni 2019 | Door: 
ANP

MONTREAL - De tragedies met de Boeing 737 MAX wegen zwaar op de industrie die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat zei Alexandre de Juniac, de hoogste baas van luchtvaartkoepel IATA, tijdens een speciale MAX 737-bijeenkomst in Montreal. 

FAA ontdekt nieuw probleem bij Boeing 737 MAX

27 juni 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw potentieel risico geïdentificeerd die vliegtuigmaker Boeing moet oplossen voordat de toestellen van het type 737 MAX weer de lucht in mogen. Dat heeft de FAA aan persbureau Reuters laten weten, zonder daarbij het exacte probleem te benoemen.

Copyright Reismedia BV 2019