Boeing 737 MAX

Boeing verwacht dat 737 MAX in januari weer inzetbaar is

12 november 2019 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing verwacht dat de 737 MAX vanaf januari 2020 weer veilig het luchtruim kan kiezen voor commerciële vluchten. Het nieuws werd met gejuich begroet op de Amerikaanse beurs. Het aandeel Boeing sloot met een plus van 5 procent.

Southwest en American houden 737 MAX tot maart aan de grond

9 november 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Southwest Airlines en American Airlines hebben geen vertrouwen in een snelle opheffing van het vliegverbod van de Boeing 737 MAX. Beide maatschappijen hebben annuleringen van vluchten met het geplaagde vliegtuigtype verlengd tot begin maart. Tegen die tijd staat de wereldwijde 737 MAX-vloot bijna een jaar aan de grond.

EASA verwacht Boeing 737 MAX volgend voorjaar terug

5 november 2019 | Door: 
Onze redactie

HELSINKI - De Europese luchtvaartorganisatie EASA verwacht de Boeing 737 MAX op z’n vroegst in het eerste kwartaal van 2020 weer in de lucht. Het geplaagde type heeft sinds maart een vliegverbod na een tweetal dodelijke ongelukken, en wordt op dit moment herkeurd.

Video: Senator legt Boeing-topman vuur aan de schenen

30 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Boeing-topman Dennis Muilenburg moest dinsdag getuigen in een hoorzitting van de Amerikaanse senaatscommissie in verband met de crisis rond de veiligheid van de 737 MAX. In zijn verklaring gaf Muilenburg toe dat Boeing fouten heeft gemaakt. Senator Ted Cruz nam daar geen genoegen mee en legde de CEO het vuur aan de schenen.

Boeing geeft fouten rond 737 MAX toe

29 oktober 2019 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Boeing-topman Dennis Muilenberg gaat dinsdag in een getuigenis tegenover de Amerikaanse Senaatscommissie toegeven dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt bij het ontwerp van de nieuwe 737 MAX.

Boeing voegt voormalig marinebaas toe aan Raad van Bestuur

26 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - Boeing heeft ex-admiraal John Richardson toegevoegd aan de Raad van Bestuur. De voormalige baas van de Amerikaanse marine treedt toe tot het Aerospace Safety Committee, dat onlangs is gevormd na een rigoureuze herziening van de manier waarop vliegtuigen worden ontworpen en ontwikkeld. Richardson neemt in zijn nieuwe functie ook deel aan het Special Programs Committee van Boeing.

Geen bonus voor Boeing-personeel over 2019

26 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing-personeel kan dit jaar fluiten naar een bonus. In een intern document is bekendgemaakt dat managers, directieleden, bij vakbonden aangesloten technici en kantoormedewerkers in februari geen toelage krijgen overgemaakt. Reden is de financiële impact van het vliegverbod van de 737 MAX.

Boeing verbetert besturing geplaagde 737 MAX

25 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing heeft, naar eigen zeggen, de veiligheid van de geplaagde 737 MAX flink verbeterd. Het zogeheten MCAS-systeem, de besturingssoftware die grotendeels verantwoordelijk was voor twee dodelijke crashes, is aangepast om ongelukken in de toekomst te voorkomen. Dat meldt Boeing in reactie op de publicatie van het onderzoeksrapport van de Indonesische transportveiligheidsraad naar aanleiding van Lion Air-vlucht 610.

Boeing verwacht geplaagde 737 MAX nog dit jaar terug

23 oktober 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing verwacht nog dit jaar de leveringen van de 737 MAX te hervatten. De vliegtuigbouwer hoopt daarvoor binnenkort toestemming te krijgen van de wereldwijde luchtvaartdiensten. Desondanks bezorgt het geplaagde type het bedrijf flinke klappen.

Lion Air-crash door technisch mankement en ontwerpfouten

23 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Het verongelukken van de Boeing 737 MAX van Lion Air in oktober 2018 is veroorzaakt door een combinatie van een technisch mankement en ontwerpfouten. Dat blijkt uit een briefing die Indonesische onderzoekers hebben gegeven aan nabestaanden van de slachtoffers, vooruitlopend op de presentatie van het eindrapport.

Copyright Reismedia BV 2019