Boeing 737 MAX

'Boeing bouwt vanaf mei verder aan de MAX'

26 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft plannen om de productie van de 737 MAX in mei weer op te starten. De productie van het toestel is sinds begin dit jaar stilgelegd omdat het het toestel nog altijd niet de lucht in mag. De vliegtuigbouwer werkt inmiddels ruim een jaar aan het oplossen van technische problemen om te voldoen aan de veiligheidseisen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Analyse: deze fouten kostten Boeing-topman zijn baan

11 maart 2020 | Door: 
Dhierin-Perkash Bechai

SCHIPHOL - Voor Boeing was 2019 een rampjaar door de tweede crash met de Boeing 737 MAX en het daaropvolgende wereldwijde vliegverbod voor het type. Het imago van Boeing werd daardoor zwaar beschadigd en het bedrijf belandde in de zwaarste crisis in zijn 104-jarige bestaan. Door drie cruciale fouten verloor Dennis Muilenburg zijn baan als topman van de lucht- en ruimtevaartgigant.

Boeing moet mogelijk elektrische bedrading 737 MAX aanpassen

9 maart 2020 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) staat op het punt om Boeing op te dragen om een deel van de elektrische bedrading van de Boeing 737 MAX te vervangen. Het zou hierbij gaan om de bedrading van alle 800 toestellen die tot nu toe zijn geproduceerd.

Ethiopisch rapport legt schuld Ethiopian-crash bij Boeing

7 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - Een conceptrapport van Ethiopische crashonderzoekers legt de schuld voor het ongeluk met de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines bij Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer is volgens het rapport tekortgeschoten bij het ontwerp van de nieuwste versie van de 737-serie. Bij de crash kwamen in maart vorig jaar 157 mensen om het leven.

'Luchtvaartautoriteit schuldig aan fouten Boeing 737 MAX'

6 maart 2020 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Een onderzoeksrapport van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de twee Boeing 737 MAX-crashes, waarbij 346 mensen om het leven kwamen, heeft een vernietigende uitkomst voor de luchtvaartautoriteit FAA opgeleverd. Dat meldt persbureau Reuters vrijdag. De FAA zou ontwerpfouten van de MAX hebben goedgekeurd.

Rommel gevonden in tanks van twee derde Boeing 737 MAX'en

22 februari 2020 | Door: 
Onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft rommel gevonden in de brandstoftanks van ongeveer twee derde van de niet-geleverde 737 MAX-toestellen die tot nu toe zijn geïnspecteerd, meldt The Wall Street Journal. Dat wijst op een groter probleem dan het bedrijf eerder suggereerde.

Boeing onderzoekt vervuilde brandstoftanks opgeslagen 737 MAX'en

19 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing stelt een onderzoek in naar de brandstoftanks van opgeslagen 737 MAX-toestellen. Door het wereldwijde vliegverbod staan er bij de fabrieken en elders in de VS zo’n vierhonderd nieuwe toestellen opgeslagen. Daarnaast staan er 385 reeds geleverde MAX’en aan de grond.

Indiase Boeing 737-gebruiker haalt A320's in Bulgarije

17 februari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

MUMBAI - Op zoek naar de broodnodige extra capaciteit is SpiceJet uitgekomen in Bulgarije. De Indiase prijsvechter, die uitsluitend met Boeing 737’s vliegt, leaset twee Airbus A320's inclusief crew en onderhoud bij BH Air. SpiceJet is in afwachting van de levering van gloednieuwe 737 MAX-toestellen.

Southwest verwacht Boeing 737 MAX niet voor de zomer terug

13 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DALLAS - Southwest Airlines, één van de grootste gebruikers van de Boeing 737 MAX, verwacht het geplaagde type niet voor de zomer terug. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft de MAX tot 10 augustus uit de vluchtplanning gehaald, zo meldt het bedrijf.

TUI schrijft 45 miljoen af op Boeing 737 MAX

11 februari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HANNOVER - De TUI Group heeft in het eerste kwartaal van 2020 in totaal 45 miljoen euro moeten afschrijven op de Boeing 737 MAX. Het reisconcern verwacht niet dat het type dit jaar nog terugkeert in de lucht, en houdt daarom rekening met een flinke schadepost.

Copyright Reismedia BV 2020