Eindelijk officieel: Lufthansa wordt aandeelhouder van ITA Airways

ITA A330neo
25 mei 2023 - 18:15 | Door: 
onze redactie
| Foto: ITA Airways

ROME - De Lufthansa Group heeft donderdag een overeenkomst bereikt met de Italiaanse regering om een minderheidsbelang te verwerven in ITA Airways. De Duitse luchtvaartgroep krijgt via een kapitaalverhoging een belang van 41 procent voor 325 miljoen euro.

Lufthansa krijgt bovendien de optie om later de resterende aandelen van de Italiaanse overheid over te nemen, zo zijn de partijen overeengekomen. De aankoopprijs voor de resterende aandelen zal gebaseerd zijn op hoe ITA zich de komende jaren zal ontwikkelen.

De verwerving van het minderheidsbelang is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten. Na afronding van deze transactie gaan ITA Airways en de Lufthansa Group onmiddellijk een samenwerking aan op commercieel en operationeel niveau.

De Italiaanse maatschappij wordt de vijfde netwerkmaatschappij binnen de Lufthansa Group, na Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Brussels Airlines.

Lufthansa-CEO Carsten Spohr: “De overeenkomst van vandaag zal leiden tot een win-winsituatie voor Italië, ITA en de Lufthansa Group. En het is goed nieuws voor de Italiaanse consument en voor Europa, want een sterker ITA zal de concurrentie op de Italiaanse markt vergroten. Als jong bedrijf met een moderne vloot en met een efficiënte en groeiende hub in Rome past ITA perfect bij ons."

ITA Airways is november 2020 opgericht als opvolger van het noodlijdende Alitalia, en heeft nu ongeveer 4.000 medewerkers. De luchtvaartmaatschappij, met hoofdkantoor in Rome, vervoert per jaar meer dan 10 miljoen passagiers met een vloot van 66 Airbussen. Lufthansa wil van Rome een belangrijk knooppunt maken voor reizigers richting Latijns-Amerika en Afrika.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen