Icelandair: Amsterdam - Reykjavik, 2 november 2013

7 november 2013

De vlucht zou om 13.20 vertrekken. Dus lekker op ons gemak naar Schiphol toe. Omdat we vooraf al ingecheckt hadden en in het bezit van instapkaarten waren, hoefden we alleen onze bagage bij het drop off punt af te geven. Deze was wel in vertrekhal drie en daarna moesten we door de douane in vertrekhal 1. Niet echt handig, maar het zal wel.

Voor het boarden werden de mensen met de hoogste stoelnummers omgeroepen. Omdat we vooraf onze stoelnummers gereserveerd hadden en deze bij de nooduitgang waren, hadden we deze snel gevonden (33E en 33F). We moesten wel aangeven of we gezond genoeg waren om in geval van nood de nooddeuren te kunnen bedienen. Voor de start werden we door de stewardessen ook nog extra gewezen op de veiligheidskaart en de instructies die handig onder de stoel vandaan getoverd werden.

Precies op tijd werden we afgeduwd. Kort na de start werd begonnen met een rondje koffie en fris en eventueel betaalde zaken als broodjes etc. Kort daarop gevolgd door een tweede kopje koffie van het huis, indien gewenst. Daarna was het de beurt aan de tax free verkoop. De passagiers hebben de keuze uit VOD (video on demand), kunnen de route van het vliegtuig volgen, tv kijken, radio luisten en films zien. De zelf meegebrachte koptelefoons passen keurig op de outlets in het vliegtuig. Heb je geen koptelefoontje bij je, zijn ze natuurlijk ook te koop.

Het boordpersoneel was gepast zakelijk en vriendelijk, maar ook niet meer dan dat. Pas bij het inzetten van de daling lieten ze wat van de ijskoude charme vallen. De stoelen waren voorzien van lederen bekleding, niet helemaal mijn ding, maar het zat redelijk comfortabel. De andere passagiers, die niet bij de nooduitgangen zaten, hadden volgens mij ook redelijk wat beenruimte. Kortom een vlotte, zakelijke vlucht met attente, maar zakelijke bediening.

Ik waardeer deze vlucht met een 8.
Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020