MH17, reconstructie, boeing 777

KIEV - Oekraïne heeft maanden voordat vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten al voor mogelijke onveilige situaties in het luchtruim boven de geannexeerde Krim gewaarschuwd. Dat blijkt uit documenten die RTL Nieuws boven water haalde via een rechtszaak.

Schiphol

SCHIPHOL - Extinction Rebellion voert zaterdagochtend actie op Schiphol en Eindhoven Airport. Een klein aantal in- en uitgangen van de terminal is geblokkeerd, waardoor reizigers weinig hinder ondervinden van de demonstratie.

Air BP

AMSTERDAM - De hoeveelheid duurzame brandstof die in 2050 op Nederlandse bodem kan worden geproduceerd voldoet mogelijk niet aan de vraag. Synthetische kerosine kan een oplossing zijn, maar dat hangt sterk af van een aantal factoren, zo concludeert het NLR.

Bonaire International Airport

KRALENDIJK - Bonaire International Airport krijgt dit najaar meer vluchten uit de VS te verwerken. Zowel American als Delta en United Airlines hebben aangekondigd het Caribische eiland vanaf november vaker aan te gaan vliegen.

PH-LAB

HENGELO - Het is de komende weken drukker dan ooit op Twente Airport. Vliegtuigen van het NLR, TUI fly en Lufthansa voeren in totaal zo’n 250 testvluchten uit op de luchthaven om nieuwe manieren van aanvliegen en landen te onderzoeken.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Corendon van Rotterdam naar Marokko

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Corendon opent in zomerseizoen 2022 lijndiensten van Rotterdam The Hague Airport naar Nador en Al Hoceima. De rood-witte luchtvaartmaatschappij gaat op de routes naar deze Marokkaanse steden de concurrentie aan met Transavia.

LVN Podcast: bezoek aan Airbus, KLM gaat elektrisch en mondkapjes mogen af

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Deze week in de Luchtvaartnieuws Podcast: we gingen op bezoek bij Airbus in Toulouse, de KLM Flight Academy schakelt over op elektrisch vliegen en Transavia dreigt naar Brussel te verhuizen. 

Ook Rotterdam Airport schaft mondkapjesplicht vóór security af en opent panoramaterras voor het publiek

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Ook Rotterdam The Hague Airport schaft zaterdag de mondkapjesplicht af vóór de security. Eerder deze week meldde de luchthaven dat de mondkapjes in de hele terminal verplicht zouden blijven, maar er is nu besloten om het beleid gelijk te trekken met de andere Schiphol Group-luchthavens, waar het mondkapje ook pas vanaf de security op moet.

Overig nieuws

Overig nieuws

Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

25 september 2021 | Door: 
onze redactie

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar het eiland. 

Beleggers krijgen vertrouwen in Air France-KLM terug

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM was deze week de uitblinker op de beurs in Amsterdam. Het aandeel steeg met ruim 15 procent, van 3,88 euro vóór de beursopening op maandag naar 4,47 bij het slotsignaal op vrijdag. Doordat de VS haar grenzen vanaf november weer opent voor gevaccineerde Europeanen, zijn beleggers een stuk positiever over de toekomst.

Grote luchtvaartbedrijven balen dat NOW stopt, maar verwachten geen extra ontslagen

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De grote Nederlandse luchtvaartbedrijven balen ervan dat de NOW-loonsteun per 1 oktober stopt, maar het is voor hen geen aanleiding om meer mensen te ontslaan. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.

Aeroflot en Gazprom zien brood in duurzame kerosine

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - Aeroflot en energiebedrijf Gazprom stappen samen in de ontwikkeling van duurzame vliegtuigbrandstof, zogeheten Sustainable Aviation Fuel (SAF). Daarmee wil Aeroflot in de toekomst haar impact op het milieu verkleinen.

Finnair en Turkish Airlines trekken samen op

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Finnair en Turkish Airlines gaan samenwerken op vluchten binnen Europa en naar bestemmingen in Turkije, Jordanië en Egypte. Daardoor krijgt Finnair toegang tot warme oorden, terwijl klanten van Turkish eenvoudig vluchten naar het hoge noorden kunnen boeken.

Condor vanaf november van Frankfurt naar New York

24 september 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Condor springt in op de versoepelde reisregels in de VS voor gevaccineerden door een lijndienst te openen naar New York. De Amerikaanse metropool wordt vanaf 11 november vijf keer per week met Frankfurt Airport verbonden.

Nieuws van Partners

8 dagen Damon Kefalos Cyprus, vlucht, transfer €419 p.p.

Dicht bij zee, dicht bij archeologische opgravingen en toch midden in de gezelligheid van Paphos. Dat is waar een verblijf in de driesterren appartementen Damon Kefalos voor staat. Prijs €419 per persoon (8 dagen), vlucht en transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 10 oktober.

7 dagen Bull Eugenia Victoria & Spa, vlucht, transfer en half pension €496 p.p.

Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa in Playa del Inglés op Gran Canaria is iets bijzonders. Van de goede wifi tot de heerlijke buffetten. Even rust zoeken kan in het prachtige wellnesscentrum. Een van de grootste in de wijde omtrek. Prijs €496 per persoon (7 dagen), vlucht, transfer en half pension met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 29 september

8 dagen Harris appartementen Lesbos, vlucht plus transfer €276 p.p.

Bij Harris is het niet moeilijk om helemaal in de Griekse vakantiemodus te komen. In dit fijne appartementencomplex voelt iedereen zich meteen thuis. Een ontspannen sfeer, een schoon bed, een zwembad voor de deur en een fijn uitzicht over de baai.Prijs €276 per persoon (8 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 28 september

Video

VIDEO: zo kwamen parachutisten met de schrik vrij bij crash Teuge

22 september 2021 | Door: 
onze redactie

TEUGE - Een Cessna 208 Caravan van Skydive Teuge maakte in juni een crashlanding bij Teuge Airport nadat de motor was uitgevallen. Nu zijn heftige beelden opgedoken van dat moment die zijn gefilmd door één van de parachutisten die aan boord van het vliegtuig zaten.

De logische lettercodes van de luchtvaart

21 september 2021 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Net als auto's hebben vliegtuigen unieke kentekens, die in de luchtvaart bekendstaan als registraties. In Nederland beginnen die registraties met PH, maar wat achter het streepje komt te staan, is - zolang het niet schunnig wordt - helemaal aan de eigenaar zelf. We doken in de logica van de lettercodes in de luchtvaart.

 

In beeld: laatste Lufthansa Boeing 747 vertrokken vanaf Twente Airport

20 september 2021 | Door: 
onze redactie

ENSCHEDE - Onder belangstelling van een paar honderd liefhebbers is de laatste Lufthansa 747-400 maandagmiddag vertrokken vanaf Twente Airport. Het toestel werd samen met vijf andere vanwege de coronacrisis in Twente gestald, maar is nu door de Duitsers terug naar Frankfurt gehaald. Daar wordt de Boeing voorbereid op een terugkeer in de reizigersdienst.

Topvacatures

Poll

Ik heb liever zelf de keuze tussen vega of vlees
49% (562 stemmen)
Zeker, goede manier om te verduurzamen
29% (331 stemmen)
Nee, ik wil sowieso 'chicken or beef'
19% (222 stemmen)
Maakt niet uit, ik neem zelf eten mee
1% (20 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 1129

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen