Hernieuwde samenwerking vliegopleiders CTC Aviation en EPST

20 januari 2015 - 12:14 | Door: 
onze redactie

UTRECHT – Het Britse CTC Aviation en EPST uit Utrecht gaan samenwerken op het gebied van het opleiden van piloten. Beide bedrijven zijn vrijdag hiervoor een partnership aangegaan. EPST-Managing Director Erik Duijkers meldt aan Luchtvaartnieuws.nl dat de samenwerking met CAE-Oxford is beëindigd. Duijkers verwacht verder dat er belangrijke synergie-voordelen te behalen zijn. Beide opleiders gaan gebruik maken van elkaars mensen en middelen.

Duijkers: "Op alle fronten past CTC Aviation goed bij ons. Ik ken de directieleden uit de tijd van mijn eigen opleiding als piloot. Door de samenwerking draaien we ook mee in het Europilot programma om plaatsing van afgestudeerde piloten te verzorgen."

CTC Aviation zal door deze nieuwe samenwerking de ATPL-trainingen voor de EPST-studenten voor haar rekening nemen vanuit haar trainingscentra in de UK (Southampton en Bournemouth) en vanuit Phoenix Good Year in de VS.

Potentiële EPST Europilot studenten zullen allereerst een selectie ondergaan bij EPST in Utrecht, waarna zij – na gebleken geschiktheid - een 6-maanden durende ATPL
theorietraining volgen bij CTC Aviation in Southampton.

Diamond DA40/42NG
Zodra de piloten in opleiding voor dit onderdeel zijn geslaagd, krijgen zij hun CPL vliegtraining in vliegtuigen van het type Diamond DA40/42NG, bij de trainingsfaciliteiten van CTC Aviation in Phoenix Good Year, Arizona.

Hierna keren de studenten terug naar de UK om hun Instrument Rating training te voltooien in Bournemouth. Tot slot zal de EPST Multipilot Airline Jet Foundation Course (AJFC) worden afgerond bij EPST in Utrecht. Als onderdeel van de nieuwe partnership zal EPST nauw gaan samenwerken met het CTC Airline Resourcing team om plaatsing van afgestudeerde EPST-opgeleide piloten te faciliteren. Type Rating programma's voor geplaatste piloten zullen dan worden uitgevoerd bij EPST, CTC Aviation, of bij de airline zelf.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

KLM
16-08-2018, 11:55
Copyright Reismedia BV 2018