Airbus selecteert Gogo voor internet aan boord

8 april 2017 - 12:51 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Gogo

HAMBURG - Airbus heeft Gogo geselecteerd als een van de hoofdleveranciers van systemen die breedbandinternet aan boord van vliegtuigen mogelijk maken. Hiermee zal get 2Ku-stallietsysteem van de Amerikaanse onderneming al tijdens de productie geïnstalleerd kunnen worden in nieuwe Airbus-vliegtuigen.

In navolging van diverse andere leveranciers treedt Gogo hiermee toe tot het High Bandwidth Connectivity (HBC)-programma van Airbus. Dit betekent dat luchtvaartmaatschappijen die vliegtuigen bij Airbus hebben besteld deze toestellen met het 2Ku-systeem aan boord afgeleverd kunnen krijgen.

De toetreding van Gogo tot het HBC-programma is van toepassing op A320-, A330- en A380-toestellen van Airbus. De A350 valt er dus buiten.

Het nieuwe 2Ku-systeem moet internet aan boord aanzienlijk sneller en betrouwbaarder maken dan passagiers tot nu toe gewend waren. Ook onder meer Air France-KLM heeft ervoor gekozen om de longhaul-vloot van het Gogo-systeem te voorzien.

Tot eind 2018 zullen 1.500 bestaande vliegtuigen van dertien luchtvaartmaatschappijen met het 2Ku-systeem van Gogo worden uitgerust. Het duurt gemiddeld 46 uur om een vliegtuig met het 2Ku-systeem te retrofitten, meldde een vertegenwoordiger van Gogo op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg aan Luchtvaartnieuws.nl.
 


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen