'Sombere toekomst voor Frankfurt Hahn door verdwijnen Ryanair'

frankfurt hahn
23 oktober 2018 - 11:13 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Frankfurt Hahn Airport

HAHN - Donkere wolken pakken zich samen boven Frankfurt Hahn Airport. Grootgebruiker Ryanair heeft plannen om zich volgend jaar terug te trekken van de luchthaven, waardoor het bestaansrecht daarvan in gevaar komt.

Volgens de Allgemeine Zeitung wil Ryanair zich in het zomerseizoen concentreren op vluchten vanaf het honderd kilometer verderop gelegen Frankfurt Airport. Daar zou meer geld te verdienen zijn. Dat zou betekenen dat Frankfurt Hahn Airport nog slechts een handvol vluchten van Wizz Air en een aantal vrachtverbindingen overhoudt. Dat is niet voldoende om het vliegveld rendabel te kunnen exploiteren.

Frankfurt Hahn Airport is een voormalige Amerikaanse luchtmachtbasis en wordt sinds 2001 door Ryanair gebruikt. De luchthaven, die grotendeels in handen is van de Chinese HNA Group, draait al jaren met verlies en moet concurreren met de omliggende luchthavens van Frankfurt, Keulen en Luxemburg.

Ryanair wil de sluitingsplannen tegenover de krant niet bevestigen. Eerder besloot de prijsvechter in Duitsland al haar basis in Bremen te sluiten en de activiteiten op Weeze Airport in te krimpen. Daarnaast dreigt sluiting voor de basis op Eindhoven Airport. 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen