Weer veel reizigers op Schiphol, maar 'alles loopt wel door'

5 augustus 2022 - 11:55 | Door: 
ANP
| Foto: Pixabay (archieffoto)

SCHIPHOL - Schiphol houdt voor vrijdag rekening met een piekdag met in totaal bijna 60.000 vertrekkende reizigers. Vrijdagochtend staat er al een "flinke rij" buiten vertrekhal 1, laat een woordvoerder weten. Maar alles zou wel doorlopen.

De rij staat voor de veiligheidscontrole. Een reiziger op weg naar Pisa laat aan het ANP weten ongeveer anderhalf uur te hebben gewacht in een rij van "tientallen meters". "De sfeer was best relaxed eigenlijk, mensen in de rij hadden er wel rekening mee gehouden. En wie haast had werd voor gelaten door personeel van Schiphol."

Ook in de aankomsthal verwacht de luchthaven een piekdag. Veel mensen komen weer terug van vakantie, vertelt een woordvoerder. De drukte is vooral te merken in de bagagehal. Ook staan er rijen voor de paspoortcontrole.

Het is al enige tijd erg druk op Schiphol vanwege personeelstekorten bij de bagage-afhandelaars en beveiliging. Om de drukte op de luchthaven beheersbaar te houden, werkt Schiphol sinds juli met een maximumaantal reizigers. Zo kunnen in augustus maximaal 73.000 vertrekkende passagiers door de security van de luchthaven worden gecontroleerd.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Wacht niet langer

...Wij vinden het essentieel om u van betrouwbare berichtgeving over de luchtvaart- en (zaken)reisindustrie te voorzien. Onze redactie zet zich 24/7 in om er voor te zorgen dat u snel betrouwbare informatie en actuele nieuwsontwikkelingen krijgt voorgeschoteld en dat al 21 jaar lang. Help ons met een bescheiden bijdrage. Word nu member (voor €5 per maand), krijg maandelijks Luchtvaartnieuws Magazine en toegang tot nóg meer nieuws en achtergronden op onze websites over de sector die zo belangrijk voor u is.

Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl en Luchtvaartnieuws Magazine leest u al vanaf €5 per maand.

Klik hier om member te worden. Of steun ons eenmalig als begunstiger

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen