Bewoners Oost-Nederland opgeschrikt door laagvliegende KDC-10

4 november 2006 - 1:00
ARNHEM - Bewoners van een deel van Gelderland en Overijssel zijn vrijdag (3 november) opgeschrikt door een laagvliegende KDC-10 tankvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, zo meldt de Stentor. Het toestel vloog, geflankeerd door enkele F-16’s, een flyby voor het afscheid van kolonel Burmeister van het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen.

Verontruste bewoners van de regio waarover het toestel vloog, zoals Apeldoorn en Zwolle, dachten aan een toestel in problemen. De KDC-10 ziet er vanaf de grond voor een leek precies uit als een gangbaar DC-10 passagierstoestel. Mensen die iets meer thuis zijn in de militaire luchtvaart konden zien dan er een tankboom aan de staart van het toestel bevestigd zit.

Doordat F-16’s het toestel begeleidden leek het vanaf de grond alsof het toestel gekaapt was, zo melden bezorgde burgers aan Luchtvaartnieuws.nl.

Volgens de Koninklijke Luchtmacht was de manoeuvre bij hoge uitzondering toegestaan en hebben de toestellen niet beneden de voorgeschreven hoogte gevlogen.
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen