Henk van den Helder: Vrouwen zijn beter dan mannen!

6 augustus 2009

Uiteraard, en in dit geval wat het weggedrag betreft. Duitse onderzoekers hebben recent bevestigd dat dit inderdaad zo is! Dit sluit precies aan bij de mening die wij in Nederland hebben over het parkeergedrag van vrouwen in zijn algemeenheid.

Op YouTube-achtige sites verschijnen met grote regelmaat wel honderden filmpjes dat het tegenovergestelde waar is, maar vrouwen zullen tijdens de tweede editie van het NKAIV (Nederlands Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen) bewijzen dat het onderzoekt klopt.

Parkeerschades zijn een ramp voor autoverhurend Nederland. Men doet maar wat en het is toch maar een huurauto. Juist dit willen en kunnen we bestrijden, want de meeste schades worden nog steeds door mannen veroorzaakt.

Eenzijdig of eigen schuld, een typische niet verhaalbare huurautoschade. Terwijl we bij onze vrouwelijke clientèle juist merken dat ze extra opletten omdat het 'bakkie' niet van hun is en een vreemd autootje toch altijd wat extra voorzichtigheid met zich meebrengt.

Kortom, het is allemaal nog niet zo verkeerd. De aanmeldingen stromen weer binnen. Dames die zich stoer willen bewijzen, die de andere sterke kanten van zichzelf willen laten zien, die de vooroordelen om zeep willen helpen en dames die zich verbonden voelen met de auto die te winnen is. Die zelfs een 'ster' op een specifieke plek op het lichaam hebben laten tatoeëren om aan te geven hoe verliefd ze zijn op hun lievelingsautomerk.

In wat voor een geweldige wereld leven we toch. Crisis? Welnee, fun maken en vooral fanatiek aan de slag. Na de vakanties weer allemaal fris, hopen dat we de bodem hebben bereikt en doorstoten naar het volgende hoofdstuk. Herstel en bewijzen dat je het kunt. Het evenement had op geen mooier moment kunnen komen. In volle vaart vooruit, en dan soepeltjes en snel gemanoeuvreerd. In 21 seconden en het klusje is geklaard. In de afgelopen maanden hebben we elkaar eigenlijk alleen maar huilverhalen aangepraat. Maar nu, uitgerust en getraind staan we aan de streep. 21 seconden is misschien wat kort maar 21 weken moet kunnen. Tot 31 december mogen we nog mokken, maar daarna is het weer volop het gas erop. Fijn dat iedereen gelijk heeft met zijn of haar vooruitzichten. Fijn dat ik in dit geval nu ook eens gelijk heb! Je organiseert iets ludieks, roept het van de daken en de frontlinies sluiten zich. Op 4 september gaan we weer los op Schiphol. Want juist daar is parkeren 'hot'. . . . .!

Een boerenlandje, een lege garage, het maakt niet uit. Je opent een site en neemt een busje en pendelt fijn de hele dag heen en weer. Of je nu parkeerservice of autoverhuur aanbiedt, op Schiphol kan dat allemaal en door en voor iedereen. Gewoon brutaal de aanrijwegen blokkeren en er geoorloofd een anarchie van maken. Het mag allemaal en de luchthaven staat wat dat betreft machteloos. Daarom moeten we de geledingen sluiten en ervoor zorgen dat de nationale luchthaven zich op kwaliteit blijft onderscheiden in het aanbieden van klasse en structuur. Een hele klus, want ze verplichten zich daarmee ook om niet meteen het voorbeeld van de gemeente Amsterdam als duurste parkeerstad ter wereld te volgen. (En dan loop je ook nog de kans dat ze je auto vanaf die dure parkeerplek het water in mikken).

Nee, onze luchthaven heeft alles in huis om te kunnen concurreren, maar dan moet je het ook wel willen. Willen en kunnen gaan veelal samen. Ik zou zeggen, vecht je terug en ga uit van je eigen kracht, maar neem dan misschien ook genoegen met wat minder marge. Passagiers en klanten willen, als ze niet met het openbaar vervoer naar Schiphol komen, betaalbaar gemak met een hoge kwaliteit. Een huurauto, en dan bij voorkeur een van 'de gevestigde orde’, in dit geval van ....., zal daarbij helpen. Of je parkeert gewoon je eigen auto op het Schphol-terrein zelf. Hoe verder van de terminal, des te voordeliger het wordt. Het is nog altijd nog dichterbij dan door de modder te moeten ploeteren..........en dat op hoge hakjes! Probeer het uit op 4 september! Meer weten, even googlen.......
In ieder geval hoop ik dat ons NK, hoe klein ook, zal bijdragen aan een ommekeer om Schiphol nog leuker te maken dan het al is!

Henk van den Helder
Algemeen Directeur / General Manager Hertz Rent A Car Benelux

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

21-12-22, 11:12
02-08-21, 08:08
23-11-20, 10:11
23-11-20, 10:11
16-07-20, 12:07
24-06-19, 02:06
Herman Mateboer
01-06-19, 09:06
21-05-19, 12:05
06-05-19, 12:05
29-04-19, 09:04
25-04-19, 09:04
23-11-18, 03:11
Herman Mateboer
20-11-18, 10:11
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen