Peter Hartman: Tot ziens

28 juni 2013

In de afgelopen weken en met name dagen waren er veel gebeurtenissen die ik voor het laatst in mijn functie als president-directeur meemaakte. Zo was ik vorige week donderdag aanwezig op de divisiedag van Flight Operations en reikte ik vrijdag voor de laatste maal en met veel genoegen een aantal van onze vliegers de 10.000 en 15.000 vliegurenspelden uit. Ik vind het altijd een bijzonder moment als ik oog in oog sta met een groep toegewijde KLM’ers, zoals in dit geval onze vliegers.

Tijdens de Boardmeeting die ik begin deze week in Parijs had, hebben we met de overige directieleden van de Groep afscheid genomen van Jean-Cyril Spinetta die per 1 juli zijn functie als voorzitter en CEO van de AIR FRANCE KLM Groep overdraagt aan Alexandre de Juniac. We hebben afscheid genomen van een uiterst kundig en aimabel mens die met toewijding en passie zich vele jaren ingezet heeft voor de Groep. Mede dankzij zijn visie heeft de Groep de weg ingeslagen die de organisatie sterker zal maken en klaarstoomt voor de toekomst.

Vele KLM’ers en medewerkers van Martinair, transavia.com, KLC, Air France en Sodexo vonden woensdag de weg naar Hangar 14 waar onder de vleugels van een Boeing 747-400, mét het nieuwe WBC-interieur, mijn receptie was georganiseerd. Medewerkers uit alle delen van de organisatie zijn mij de hand komen schudden en niet te vergeten vele gepensioneerde KLM’ers. In de afgelopen veertig jaar heb ik voor veel verschillende onderdelen van de organisatie gewerkt en dat was duidelijk te merken. Het heeft mij, mijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen veel goed gedaan dat zo velen van u mij zijn komen groeten.

Ik persoonlijk kijk terug op een bijzonder feestelijke en hartelijke ontvangst waaruit opnieuw duidelijk werd wat het begrip “Blauwe familie” nu werkelijk inhoudt, namelijk trots en passie. Vandaag begroet ik mijn externe relaties op dezelfde locatie en dan zijn alle feestelijkheden rond mijn vertrek ten einde. Het was goed velen van u te zien en te spreken. Nogmaals hartelijk dank voor uw steun in de afgelopen jaren.

Aanstaande zondag, 30 juni, om precies 23.59 uur is dan officieel het moment dat ik mijn verantwoordelijkheden als president-directeur van KLM overdraag aan Camiel Eurlings en zijn team. Ik wens hen veel veilige en wijze jaren toe in goede samenwerking. U wil ik hartelijk danken voor onze samenwerking en toewijding aan dit mooie bedrijf. Ik heb me met veel plezier ingezet in de vier decennia die ik voor KLM heb mogen werken en vond het een eer om uiteindelijk aan het hoofd te mogen staan van onze Koninklijke Luchtvaartmaatschappij en gedurende de vele jaren als bestuurder van de OR. De OR verdient een grote pluim. Wederzijds vertrouwen was ons keurmerk. Zoals u weet, nemen we geen afscheid van elkaar, want u zult van mij blijven horen in mijn nieuwe functie van vicevoorzitter van de AIR FRANCE KLM Groep. Ik zeg dus geen vaarwel, maar juist tot ziens!

Peter Hartman

Deze column verscheen vrijdag in het KLM-personeelsblad 'De Wolkenridder' en is, in overleg met KLM, doorgeplaatst op Luchtvaartnieuws.nl en Zakenreisnieuws.nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

21-12-22, 11:12
02-08-21, 08:08
23-11-20, 10:11
23-11-20, 10:11
16-07-20, 12:07
24-06-19, 02:06
Herman Mateboer
01-06-19, 09:06
21-05-19, 12:05
06-05-19, 12:05
29-04-19, 09:04
25-04-19, 09:04
23-11-18, 03:11
Herman Mateboer
20-11-18, 10:11
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen