Icelandair neemt zwalkend Cabo Verde Airlines bij de hand

12 augustus 2017 - 9:31 | Door: 
onze redactie
| Foto: Cabo Verde Airlines

REYKJAVIK - Icelandair biedt het zwalkende TACV Cabo Verde Airlines de helpende hand. De IJslanders worden door de regering van Kaapverdië ingehuurd om orde op zaken te stellen en een gezond toekomstplan uit te tekenen.

Cabo Verde Airlines heeft het lastig. Hoewel de populariteit van de eilandengroep als toeristische bestemming al jaren toeneemt weet de luchtvaartmaatschappij daar niet de vruchten van te plukken. Het ondervindt concurrentie van vakantiemaatschappijen en heeft niet de middelen om een grote speler te worden.

Icelandair is nu ingehuurd als strategische partner. De regering van Kaapverdië wil dat er een nieuw businessplan op tafel komt en dat Cabo Verde Airlines uitgroeit tot een stabiele airline met een grotere vloot. Die bestond tot voor kort uit een handvol Boeing 737’s en 757’s plus ATR-turboprops voor binnenlands vervoer, maar is nu gekrompen tot één Boeing 757 en een ATR72.

Het internationale netwerk van Cabo Verde Airlines bestaat uit Schiphol, Parijs, Lissabon, Providence, Fortaleza, Recife, Dakar en Bissau.

Vooralsnog krijgen de IJslanders bijna een miljoen euro voor hun diensten. Na volgend jaar wordt bekeken of de samenwerking wordt verlengd en of Cabo Verde Airlines kan worden geprivatiseerd.
 

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

olieplatform, olieprijs, kerosine, brandstofprijs, luchtvaart
16-07-2018, 22:13
Copyright Reismedia BV 2018