InselAir staakt vluchten door problemen met Fokker

Fokker 50 Insel Air
11 februari 2019 - 7:54 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: InselAir

WILLEMSTAD - InselAir is sinds zondag genoodzaakt alle vluchten te staken. De op dit moment enige vliegwaardige Fokker 50 van de regionale luchtvaartmaatschappij uit Curaçao moet vanwege ‘operationele problemen’ tot nader order aan de grond blijven.

Hierdoor is InselAir genoodzaakt om alle vluchten tussen Aruba, Bonaire en Curaçao te annuleren. Het is ook niet mogelijk om tickets voor die routes te reserveren. De vluchten die worden uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines in samenwerking met Divi Divi gaan wel door.

InselAir meldt in een summiere verklaring dat er bij een audit in samenwerking met de Curaçaose luchtvaartautoriteit ‘issues’ aan het licht kwamen. Vanwege de onzekerheid rond de operationele beschikbaarheid van het toestel is daarop besloten de vluchtuitvoering voorlopig op de schorten.

InselAir kampt al lange tijd met operationele en financiële problemen. Het ooit uitgebreide routenetwerk is ingekrompen tot slechts enkele routes tussen de ABC-eilanden. Vorige maand bleek dat een geplande overname door InterCaribbean Airways op losse schroeven is komen te staan.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen