Chicago nieuwe bestemming in routenetwerk Icelandair

13 mei 2015 - 10:41 | Door: 
Niek Vernooij

REYKJAVIK - Chicago wordt volgend jaar een nieuwe bestemming van Icelandair in Noord-Amerika. Met ingang van maart 2016 vliegt de IJslandse luchtvaartmaatschappij vier keer per week naar de ‘Windy City’ vanaf thuisbasis Keflavik. Chicago wordt de vijftiende bestemming van Icelandair in Noord-Amerika.

De vluchten naar Chicago O’Hare International Airport zullen plaatsvinden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, zo meldt Icelandair. Het is niet de eerste keer dat Icelandair op Chicago vliegt: vanaf 1973 vloog de luchtvaartmaatschappij vijftien jaar lang op de stad in de staat Illinois.

Met de toevoeging van Chicago vliegt Icelandair in 2016 op vijftien luchthavens in Noord-Amerika: Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Edmonton, Halifax, Minneapolis-St. Paul, New York-JFK, Newark, Seattle, Orlando, Portland (Oregon), Toronto, Vancouver en Washington D.C.

De vluchten van Icelandair vanuit Noord-Amerika sluiten na aankomst in Keflavik ’s ochtends aan op de vluchten naar het Europese continent. Omgekeerd sluiten de Icelandair-vluchten vanuit Europa aan het begin van de avond aan op de vanaf Keflavik vertrekkende vluchten naar Noord-Amerika.

Icelandair heeft op transatlantische routes via IJsland er sinds een paar weken een concurrent bij in de vorm van prijsvechter WOW air. Die IJslandse maatschappij vliegt in Noord-Amerika vooralsnog alleen op Boston en Baltimore/Washington, maar wil het netwerk volgend jaar verder uitbreiden.


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen