Qantas vliegt pas in oktober weer naar Europa

Qantas Boeing 787
25 februari 2021 - 9:02 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Qantas

SYDNEY - Qantas heeft haar plannen om weer tussen Australië en Europa te vliegen uitgesteld naar oktober. Aanvankelijk stond de hervatting van internationale vluchten voor juli gepland, maar de luchtvaartmaatschappij wil nu wachten tot de vaccinatiecampagne in Australië is afgerond.

Het was de bedoeling om in juni de vluchtuitvoering richting Londen weer op te pakken, maar bij de presentatie van de halfjaarcijfers maakte Qantas bekend de planning aan te passen. Naast Londen moeten ook Johannesburg, Los Angeles en Singapore vanaf oktober weer in de dienstregeling worden opgenomen.

Qantas had door corona een beroerd halfjaar. Er werd een verlies voor belastingen genoteerd van bijna 1,5 miljard dollar. De Australische luchtvaartmaatschappij moest door de crisis flink snijden in het personeelsbestand: eind 2021 is het aantal werknemers gekrompen met 8.500 man.

Toch is het bedrijf gematigd positief. Op de binnenlandse markt moet de ingezette capaciteit in het vierde kwartaal van dit jaar zijn gestegen tot 80 procent van de normale omvang. Topman Alan Joyce verwacht echter dat het tot 2024 duurt voordat ook de internationale markt weer is aangetrokken.

Op dit moment vliegt Qantas internationaal alleen naar Nieuw-Zeeland, plus repatriëringsvluchten. De Boeing 787 Dreamliners die doorgaans op verre routes worden ingezet zijn nu in gebruik als vrachtvliegtuig, evenals enkele Airbus A330’s.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen