Chinese luchtvaartautoriteit voorziet geen snel herstel internationale vluchten

Air China A330
15 september 2021 - 10:00 | Door: 
onze redactie
| Foto: Airbus

BEIJING - Het internationale vliegverkeer van en naar China staat al sinds het begin van de coronacrisis op een zeer laag pitje en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Dat meldt Global News op gezag van een hooggeplaatst persoon van de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC.

Deze Shang Kejia zegt vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus niet te verwachten dat de internationale vluchten snel zullen toenemen. De CAAC ontraadt dan ook internationale vliegreizen in de vakantieperiodes rond het Chinese Midherfstfestival (eind september) en de Nationale dag van de Volksrepubliek (begin oktober).

Op dit moment mogen Chinese en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen per week slechts zo’n tweehonderd internationale passagiersvluchten uitvoeren naar China. Dat komt neer op 2,2 procent van het aantal internationale vluchten dat voor de uitbraak van het corona plaatsvond.

Binnen China had het vliegverkeer de afgelopen maanden te lijden onder de hier en daar oplaaiende coronabesmettingen, die tot strenge lokale lockdowns hebben geleid. Het binnenlandse passagiersvervoer is in augustus zelfs met 51,5 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2020; eerder was het binnenlandse vliegverkeer weer nagenoeg herstel tot een pre-coronaniveau.  

 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen