Sociale onrust kostte Brussels Airlines 14 miljoen euro

30 april 2024 - 10:49 | Door: 
onze redactie
| Foto: Brussels Airlines

De sociale onrust heeft Brussels Airlines in het eerste kwartaal 14 miljoen euro gekost, zo meldde de Belgische luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In totaal leed het bedrijf een verlies van 58 miljoen euro. De eerste drie maanden van het jaar zijn traditioneel de zwakste periode in de luchtvaart, omdat er dan weinig gereisd wordt.

In januari, februari en maart vervoerde Brussels Airlines 4 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet (289 miljoen euro) en bezettingsgraad (79,9 procent) stegen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2023. Maar mede door de sociale onrust werd er wel een groter verlies geleden.

“Zodra er met een staking gedreigd wordt, zien we een onmiddellijke impact op onze reizigers. Bij onzekerheid stoppen mensen met boeken. Voor mensen die al geboekt hadden, zorgden deze stakingsdreigingen voor stress bij onze passagiers. We verontschuldigen ons daarvoor. Ik ben opgelucht dat we ondertussen akkoorden hebben bereikt over de lonen van onze piloten en ons cabinepersoneel, en dat de stabiliteit nu kan terugkeren”, zegt CFO Nina Öwerdieck.

Tot de hoogtepunten van het eerste kwartaal behoorden volgens Brussels Airlines de herstart van vluchten naar Krakau (Polen), de ontvangst van een derde Airbus A320neo en de opening van een gloednieuw trainingscentrum voor het vliegend personeel.

De Belgische luchtvaartmaatschappij is onderdeel van de Lufthansa Group, die in het eerste kwartaal een verlies van 849 miljoen euro leed.

Brussels Airlines A320

In aanloop naar de Europese verkiezingen heeft de Lufthansa Group diverse vliegtuigen van een Yes to Europe-slogan voorzien, waaronder deze A320 van Brussels Airlines. Dat doet de luchtvaartgroep als steunbetuiging aan de Europese samenwerking. Foto: Bart Lekeu

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen