Jubilerende Sanicole Airshow haalt topteams in huis

Sanicole Air Show
12 augustus 2017 - 12:32 | Door: 
onze redactie
| Foto: Sanicole Airshow

BRUSSEL - De jaarlijkse Sanicole Airshow in het Belgische Hechtel-Eksel wordt dit jaar voor de veertigste keer gehouden. De organisatie wist voor het jubileumfeest een groot aantal demonstratieteams te strikken die niet vaak in België te bewonderen zijn.

De show, die op 8 en 10 september plaatsvindt, verwacht 40.000 bezoekers. “Van een stuntshow in de jaren zeventig zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal evenement voor de luchtvaart. We zetten innovatie, kwaliteit en veiligheid centraal. Elk jaar tonen we nieuwe dingen. En dat loont, want we hebben een heel trouw publiek in binnen- en buitenland, maar trekken ook elk jaar nieuwe toeschouwers aan”, zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs.

Tijdens de Sanicole Sunset Airshow op vrijdag 8 september beleven bezoekers een adembenemende show bij een magische zonsondergang. Op zondag 10 september worden bezoekers overdag ondergedompeld in de magie van de luchtvaart. Spectaculaire demonstraties van straaljagers, oldtimers, helikopters en parachutisten zorgen er volgens de organisatie samen met de indrukwekkende stunts van internationale vliegteams en zwevers voor dat het publiek naar de hemel blijft staren.

Dit jaar nemen zowel de Finse als Griekse luchtmacht voor de eerste keer deel aan de Sanicole Airshow. Ook de Saudi Hawks maken hun zeldzame opwachting, naast topteams als de Red Arrows, Frecce Tricolori, Patrouille de France, Patrouile Suisse en het Breitling Jet Team.

De International Sanicole Airshow is een jaarlijkse vliegshow georganiseerd door Aeroclub Sanicole in samenwerking met de Belgische luchtmacht. Het is de enige burgerluchtvaartshow in België die jaarlijks georganiseerd wordt.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen