Grondpersoneel Schiphol gaat het werk tien minuten neerleggen

25 februari 2021 - 11:22 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Unsplash

SCHIPHOL - Grondpersoneel op Schiphol legt dinsdag gedurende tien minuten het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden op Schiphol. Het gaat volgens vakbond FNV om schoonmakers, beveiligers en medewerkers van afhandelingsbedrijven.

Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol, zegt dat passagiers geen overlast van de actie zullen ondervinden. “Dat kunnen we de volgende keer niet meer garanderen.”

FNV zendt dinsdag vanuit een glazen studio op Schiphol Plaza een vier uur durend programma uit over de werkomstandigheden op Schiphol. Tijdens de uitzending leggen medewerkers het werk voor tien minuten neer. Ze loggen daarvoor mobiel in vanaf hun werkplek in een Zoom-meeting.

Luchthavendirecteur Dick Benschop is een van de gasten in ‘Studio Solidariteit’. Ook Schiphol-werkers, Kamerleden en leden van de Amsterdamse gemeenteraad doen mee.

De werknemers eisen van de Schipholdirectie hogere salarissen, vaste banen en een veilige werkplek. Uit een enquête die FNV vorig jaar hield concludeerde de vakbond dat de werkomstandigheden op de luchthaven de vliegveiligheid in gevaar brengen.

FNV legt de verantwoordelijkheid nadrukkelijk bij de Schiphol Group, ook al zijn de meeste werknemers in dienst van bedrijven waaraan het werk is uitbesteed. “Maar het is de Schiphol Group die steeds lagere tarieven eist, de concurrentie opvoert en weigert sociale voorwaarden te stellen”, zegt Van Doesburg.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen